Written by NIREAS HALANDRIOY

Ξεκινάει το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας

Δυναμικά ξεκινάει η νέα χρονιά με την ανδρική ομάδα Water Polo να ρίχνεται στη μάχη του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας σε μια σεζόν που αναμένεται περισσότερο αμφίρροπη από ποτέ.

Με οκτώ αναμετρήσεις ανοίγει η αυλαία του μαραθωνίου της Α2 υδατοσφαίρισης ανδρών αυτή την Κυριακή με 16 “μονομάχους” να λαμβάνουν μέρος στο πρωτάθλημα, το οποίο φέτος θα έχει διάρκεια έξι μηνών.

Στην πρώτη φάση οι ομάδες είναι χωρισμένες σε δύο ομίλους των οκτώ με γεωγραφικά κριτήρια. Η ομάδα του Νηρέα Χαλανδρίου βρίσκεται στον Α’ Όμιλο, μαζί με τις ομάδες της Κρήτης (ΝΟ Χανίων, ΝΟ Ρεθύμνου, ΟΦΗ) και 4 ακόμα από τις 9 αθηναϊκές ομάδες που προέκυψαν κατόπιν κληρώσεως (Ιωνικός, ΓΣ Περιστερίου, Απόλλων Σμύρνης, Ηλυσιακός).

Στο Β’ Όμιλο συμμετέχουν οι τέσσερις υπόλοιπες επαρχιακές ομάδες (ΟΥΚ Βόλου, Νίκη Βόλου, ΝΟ Χαλκίδας, ΝΕ Πατρών) καθώς και τέσσερις αθηναϊκές (Νηρέας Γέρακα, Μίλων, ΑΕ Χαϊδαρίου, ΓΣ Ηλιούπολης).

Από την πρώτη φάση προκρίνονται στα πλέι οφ οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου. Η κατάταξή τους μετράει για την τελική φάση, αφού οι πρώτες ομάδες θα μπουν με βαθμολογικό πλεονέκτημα (3-2-1-0). Εκεί οι οκτώ ομάδες θα σχηματίσουν με κλήρωση δύο ομίλους των τεσσάρων και θα παίξουν μονούς αγώνες σε ένα τριήμερο.

Οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου θα προκριθούν στην τελική φάση. Ο 1ος του Α’ Ομίλου θα αντιμετωπίσει τον 2ο του Β’ Ομίλου και ο 1ος του Β’ Ομίλου των 2ο του Α’ Ομίλου σε σειρά αγώνων στις δύο νίκες. Οι δύο νικητές θα ανέβουν στην Α1 Κατηγορία.

Η ομάδα μας μπορεί να στάθηκε αρκετά άτυχη στο τουρνουά της Ηλιούπολης αλλά έδειξε να είναι άκρως ανταγωνιστική και βλέποντας ξεχωριστά τον κάθε αγώνα θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

 

Αναλυτικά το πρόγραμματης 1ης αγωνιστικής (Κυριακή 8/1)

Α’ Όμιλος

14:00 ΓΣ Περιστερίου – ΝΟ Ρεθύμνου

14:30 ΝΟ Χανίων – Ιωνικός

16:00 ΟΦΗ – Νηρέας Χαλανδρίου

16:00 Απόλλων Σμύρνης – Ηλυσιακός

Β’ Όμιλος

13:00 Νηρέας Γέρακα – ΝΕ Πατρών

14:00 ΟΥΚ Βόλου – ΑΕ Χαϊδαρίου

15:00 Μίλων – Νίκη Βόλου

17:00 Ηλιούπολη – ΝΟ Χαλκίδας

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RSS
Follow by Email
Instagram