Written by NIREAS HALANDRIOY

“Επιβεβλημένη η διεξαγωγή του πρωταθλήματος” – Έπεσαν στην πισίνα τα κορίτσια του Νηρέα (photos)

Το ξεκάθαρο και σαφές μήνυμα του Νηρέα Χαλανδρίου, ότι είναι υπέρ της επανεκκίνησης και ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Α1 Γυναικών, αλλά και της διεξαγωγής όλων των υπολοίπων πρωταθλημάτων των σπορ της πισίνας, στο πλαίσιο που ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες η ΚΟΕ, θέλησε να περάσει με δηλώσεις του ο Πρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Γιακουμάτος:

“Ο Νηρέας Χαλανδρίου θεωρεί πως πρέπει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και να ολοκληρωθεί κανονικά. Φυσικά, με τους όρους, τις προϋποθέσεις και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν εκπονηθεί από την Ομοσπονδία, την Πολιτεία και τον ΕΟΔΥ. Είναι επιτακτική ανάγκη να πάρει μπρος ο αθλητισμός και να ξαναφέρουμε τα παιδιά μας στην ευγενή άμιλλα και στο ευ αγωνίζεσθαι, αλλά και να κρατήσουμε ζωντανή τη δομή των αθλημάτων μας και των διοργανώσεών μας. Θα είναι καθαρά πρωταθλήματα ειδικού σκοπού, ώθησης και επιστροφής στην κανονικότητα. Τα κίνητρά μας είναι μόνο αθλητικά και δεν μας ενδιαφέρει αν ο Νηρέας θα καταλήξει τρίτος ή τέταρτος ή πέμπτος στην κατάταξη του πρωταθλήματος. Είναι, όμως, επιβεβλημένη η διεξαγωγή των πρωταθλημάτων”.

Στο πλαίσιο αυτό επέστρεψαν από την Τρίτη (19/5) στις κανονικές προπονήσεις σε νερό πισίνας, μετά από αποχή περίπου 2 μηνών (λόγω της καραντίνας και των μέτρων κατά της πανδημίας του covid-19), τα κορίτσια της γυναικείας ομάδας υδατοσφαίρισης, αλλά και των ομάδων των υπόλοιπων ηλικιακών κατηγοριών. Οι προπονήσεις γίνονται στο ανοιχτό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, κάθε απόγευμα, και μέχρι να ανοίξει το κολυμβητήριο του Χαλανδρίου. Η προετοιμασία γίνεται υπό την επίβλεψη της επικεφαλής προπονήτριας Ευτυχίας Καραγιάννη και των συνεργατιδών της Κατερίνας Οικονομοπούλου και Γεωργίας Ελληνάκη.

Για την επανεκκίνηση μας έκανε δηλώσεις η Κατερίνα Οικονομοπούλου, η οποία ταυτίζεται με τις απόψεις του προέδρου σχετικά με την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων. Αναλυτικά τα όσα μας είπε: “Η ομάδα του Νηρέα Χαλανδρίου, ουσιαστικά, ποτέ δεν σταμάτησε τις προπονήσεις. Μπορεί να ήμασταν μακριά από το φυσικό μας περιβάλλον, την πισίνα, αλλά όλο αυτό το διάστημα και σχεδόν καθημερινά “συναντιόμασταν” διαδικτυακά με τη γυναικεία ομάδα, αλλά και και με τις ηλικιακές για γυμναστική, προβολή βίντεο και συζήτηση, ανάλυση φάσεων αγώνων. Παρακολουθήσαμε βίντεο ασκήσεων που βοήθησαν τα κορίτσια να βελτιώσουν την τεχνική τους, αφιερώσαμε χρόνο για να μιλήσουμε, να γελάσουμε, να γνωριστούμε ακόμη καλύτερα! Τόσο εγώ όσο και η Ευτυχία, αλλά και η Γεωργία επιδιώξαμε να είμαστε κοντά στα παιδιά, να τα στηρίξουμε, να ακούσουμε τους προβληματισμούς και τις αγωνίες τους και να εξακολουθήσουμε να είμαστε η απογευματινή παρέα τους. Δεν θέλαμε σε καμία  περίπτωση να χάσουμε την επαφή μας αυτό το δύσκολο διάστημα που περάσαμε μακριά.

Με μεγάλη χαρά και ανυπομονησία, λοιπόν, ύστερα από δύο μήνες αποχής από το νερό της πισίνας, επιστρέψαμε στις προπονήσεις , στον χώρο που μας παρέχει το ΟΑΚΑ,  με αργά και προσεχτικά βήματα, τηρώντας όλα τα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα έγγραφα της ΓΓΑ και τις οδηγίες της ΚΟΕ.

Επιθυμία όλων μας, αθλητριών, προπονητών, διοίκησης, αλλά και των γονέων, που στάθηκαν στο πλευρό μας με αγάπη όλο αυτό το διάστημα , είναι η ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος της Α1. Ειλικρινά, το θέμα δεν είναι η κατάκτηση μιας θέσης στην τελική κατάταξη ενός πρωταθλήματος που διεξάγεται υπό αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες για όλους συνθήκες. Είναι κυρίως η ικανοποίηση που όλοι θέλουμε να νιώσουμε με την ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας. Είναι η χαρά, η ανταμοιβή, η ευχαρίστηση της επίτευξης των στόχων που είχαμε θέσει στην αρχή της χρονιάς. Φυσικά, η ίδια επιθυμία μας ισχύει  και για την ολοκλήρωση όσο το δυνατόν περισσότερων ηλικιακών πρωταθλημάτων , πάντα σεβόμενοι τους κανόνες που θέτει η Πολιτεία, και με γνώμονα την προάσπιση της υγείας των παιδιών αλλά και όλων των εμπλεκόμενων”.

Δείτε φώτος από την επανεκκίνηση των προπονήσεων:

RSS
Follow by Email
Instagram