Written by NIREAS HALANDRIOY

Χριστίνα Θαλασσινίδου: “Αισιόδοξα μηνύματα και συμβουλές ασφαλείας περνάμε στα παιδιά μας”

Τα δικά της βιώματα και των μικρών αθλητριών της, αλλά και τις συμβουλές της στην εποχή της εκστρατείας κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, μας μεταφέρει η προπονήτρια της σχολής Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) κολύμβησης του Νηρέα Χαλανδρίου και παλιά δόξα του αθλήματος Χριστίνα Θαλασσινίδου.

Η Ολυμπιονίκης, παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης μιλάει στην επίσημη ιστοσελίδα του Νηρέα, τονίζοντας ότι περνάει αισιόδοξα μηνύματα και συμβουλές ασφαλείας στις νεαρές αθλήτριές της, με τις οποίες επικοινωνεί και δίνει το πρόγραμμα γυμναστικής μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Είναι, εξάλλου, σύμφωνη με την απόφαση για μετάθεση των Ολυμπιακών αγώνων και θεωρεί ότι τα μέτρα -που εφαρμόστηκαν έγκαιρα στην Ελλάδα- θα αποδώσουν και με υπομονή θα επανέλθουμε στην κανονικότητα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Χριστίνας Θαλασσινίδου:

«Κατ’ αρχάς, θέλω να πω ότι είναι ένα φαινόμενο που αφορά όλον τον κόσμο, είναι μια τεράστια επιδημία, ένας αόρατος εχθρός που δύσκολα θα αντιμετωπιστεί, αλλά στο τέλος είμαι αισιόδοξη ότι θα τον νικήσουμε και θα επανέλθουμε στην κανονικότητα.

Χρειάζεται υπομονή. Να τηρούμε τα μέτρα με ευλάβεια, να μένουμε σπίτι και να βρίσκουμε τρόπους να εκμεταλλευτούμε όσο πιο δημιουργικά γίνεται αυτόν τον χρόνο που έχουμε και με τον καλύτερο τρόπο. Διότι, προέχει η υγεία όλων μας. Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο. Κι εγώ, για να είμαι ειλικρινής, δυσανασχετώ όπως όλοι, αλλά θα το υπομείνουμε για το καλό όλων και θα  το ξεπεράσουμε.

Ο αθλητισμός, αλλά κι όλα τα υπόλοιπα θέματα της καθημερινότητά μας, εκτός της διασφάλισης της υγείας μας, έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα. Γι αυτό θεωρώ ότι η απόφαση αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων και η μετάθεσή τους για το 2021 ήταν επιβεβλημένη. Να τελειώσει πρώτα ο εφιάλτης που ζούμε, έτσι ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια οι Εθνικές μας ομάδες να κάνουν την καλύτερη προετοιμασία εν όψει του κορυφαίου ραντεβού του πλανήτη στο Τόκιο το 2021.

Εγώ, με τις μικρές αθλήτριές μου, συνεργαζόμαστε μέσω Skype από τα σπίτια μας. Δίνω στα κορίτσια το πρόγραμμα της γυμναστικής, το εκτελούν, τις παρακολουθώ. Έτσι, μ’ αυτόν τον τρόπο, διατηρείται η φυσική μας κατάσταση, αλλά κυρίως η σύνδεση μεταξύ μας. Και παράλληλα περνάμε ένα μήνυμα, ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Με την επικοινωνία -μέσω τις τεχνολογίας πλέον- όλα γίνονται καλύτερα. Παράλληλα, διατηρείται ανεβασμένη η ψυχολογία των παιδιών.

Όταν έχεις να κάνεις με μικρά παιδιά, σε τέτοιες καταστάσεις, είναι λίγο ιδιαίτερη η περίπτωση. Τα παιδιά στην εποχή μας, είναι συνειδητοποιημένα και πανέξυπνα. Δεν μιλάμε για τις δυσάρεστες διαστάσεις του φαινομένου. Τους συμβουλεύω, όμως, να μένουν σπίτι. όπου έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν, να κάνουν ξένες γλώσσες με τηλεδιάσκεψη, να παίξουν. Μόνο αισιόδοξα μηνύματα και συμβουλές ασφαλείας περνάω. Και… ρόδα είναι και γυρίζει. Όλα θα φτιάξουν.

Είναι αλήθεια ότι κανείς μας δεν έχει ξαναζήσει ένα τέτοιου είδους πρόβλημα, παγκοσμίως. Ας ευχηθούμε να ξεπεραστεί όσο πιο γρήγορα γίνεται και να μην έχουμε πολλές απώλειες. Αν συγκριθούμε με Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, εμείς εδώ στην Ελλάδα αντιδράσαμε και πειθαρχήσαμε στα μέτρα πολύ πιο έγκαιρα και αυτό θα λειτουργήσει ευεργετικά.

Σίγουρα, ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και τα σωματεία θα υποστούν τις συνέπειες της πανδημίας. Όμως, θα υπάρξει παντού ύφεση, αλλά μετά την ”καταιγίδα», με τη δουλειά θα επανέλθουμε στην κανονικότητα».

Phtos: Η Χριστίνα Θαλασσινίδου με τα κορίτσια της όταν όλα ήταν ακόμα… κανονικά.

RSS
Follow by Email
Instagram