Written by NIREAS HALANDRIOY

Ευτυχία Καραγιάννη: «Να βγούμε αλώβητοι απ’ αυτήν την περιπέτεια με προφύλαξη, καλή φυσική κατάσταση και ψυχολογία»

Βιώνουν μια πρωτοφανή κατάσταση και ζουν αναγκαστικά υπό το «καθεστώς» της εκστρατείας καταπολέμησης της πανδημίας του κορωνοϊού -όπως όλοι μας- και οι προπονητές και οι αθλητές του Νηρέα Χαλανδρίου.

Τίποτα δεν είναι ίδιο στην καθημερινότητά τους. Κάθε αγωνιστική δραστηριότητα έχει ανασταλεί, έτσι δεν μετέχουν σε αγώνες, ενώ δεν μπορούν να προπονηθούν κανονικά στο νερό, εφαρμόζοντας πιστά την οδηγία «Μένουμε Σπίτι». Γυμνάζονται κατά μόνας εκεί…

Αλλά, όπως μας αποκαλύπτει η προπονήτρια της γυναικείας ομάδας υδατοσφαίρισης Ευτυχία Καραγιάννη, τους δίνει εντολές και παρακολουθεί τη γυμναστική και την πορεία φυσικής κατάστασης των κοριτσιών της με επικοινωνία μέσω… διαδικτυακής πλατφόρμας! (ένα είδος τηλεγυμναστικής). Η επικεφαλής τεχνικός του γυναικείου πόλο του Νηρέα μας μιλάει για αυτό το πρωτόγνωρο φαινόμενο και πως το αντιμετωπίζουν η ίδια και οι αθλήτριές της, αλλά και για τις συνέπειές του γενικότερα στον αθλητισμό. Αλλά και με την ιδιότητά της ως Ολυμπιονίκης, καταθέτει την άποψή της για την αναγκαστική μετάθεση των Ολυμπιακών αγώνων του Τόκιο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της στην επίσημη ιστοσελίδα του Νηρέα:

«Είναι κάτι το πρωτόγνωρο για όλους μας, ένα ιστορικό γεγονός. Κι ευελπιστώ, όταν όλα τελειώσουν καλά, να βγούμε όσο το δυνατόν αλώβητοι από αυτό. Γιατί είναι σοβαρή η κατάσταση και χρειάζεται κυρίως προφύλαξη. Για αυτό προσέχουμε, ακολουθούμε τις οδηγίες και τηρούμε τους κανόνες για τη διασφάλιση της υγείας όλων μας.

Εμείς στην ομάδα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κρατηθούμε στο πνεύμα του αθλητισμού. Συνεργάζομαι μέσω πλατφόρμας με τα κορίτσια, βλέπουμε τα βίντεο με το πρόγραμμα γυμναστικής που τους δίνω, ώστε να κρατάμε μια επαφή. Και κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να διατηρούνται οι αθλήτριες σε καλή φυσική κατάσταση έξω από το νερό. Όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό. Διότι είναι πολύ δύσκολο όταν είσαι αθλητής του νερού, να μένεις και να γυμνάζεσαι έξω από το νερό.

Προσπαθούμε, όσο είναι δυνατόν να μειώσουμε τις συνέπειες από την έλλειψη της κανονικής προπόνησης. Χωρίς πολλά βάρη, με αερόβια γυμναστική, κρατώντας σε καλό επίπεδο τη φυσική κατάσταση, αλλά κυρίως και την ψυχολογία μας.

Θεωρώ ότι ναι, έχει προκληθεί μια μεγάλη αναστάτωση στον χώρο του αθλητισμού, αλλά ξέρετε, αυτό δεν είναι το πιο σημαντικό κομμάτι. Ο αθλητισμός έχει περάσει προσωρινά σε δεύτερη μοίρα. Μιλάμε για ένα κραχ. Στην υγεία, κυρίως, που είναι το πρωτεύον κομμάτι, αλλά και στην οικονομία. Δεν ξέρω αν τα μέτρα είναι τόσο αυστηρά. Το κράτος, όμως, δρα γρήγορα και κάνει προσπάθεια να προλάβει. Είμαι υπέρ της λήψεως ακόμα σκληρότερων μέτρων. Ναι, με ανησυχεί το φαινόμενο, αλλά όχι τόσο για το εγώ μου, αλλά για τους ανθρώπους γύρω μου.

Όσον αφορά στην αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων και τη μετάθεσή τους για την επόμενη χρονιά, ήταν επιβεβλημένη. Προφανώς και θα υπάρξει τεράστια οικονομική ζημία. Δεν είναι μόνο το ολυμπιακό πνεύμα, είναι και το οικονομικό. Όμως, η ανθρώπινη ζωή έχει μεγαλύτερη αξία. Άλλωστε οι πιέσεις ήταν μεγάλες. Όλες οι μεγάλες χώρες -έτσι κι αλλιώς- είχαν αποφασίσει να αποσύρουν τους αθλητές τους. Σίγουρα και η διοίκηση του Νηρέα, αλλά και η ΚΟΕ πήρε σημαντική πρωτοβουλία νωρίς και την τεράστια απόφαση να σταματήσουν οι διοργανώσεις όλες, αλλά και να γίνει έκκληση να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Πρώτα η διασφάλιση της υγείας. Πάνω από τον αθλητισμό και τα οικονομικά συμφέροντα.

Εύχομαι να είναι σύντομο το χρονικό διάστημα μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της κανονικότητας».

Δείτε και τη φωτό με τη διαδικτυακή επικοινωνία της προπονήτριας του Νηρέα Χαλανδρίου με τις πολίστριές της, μέσω πλατφόρμας, για τη γυμναστική τους:

RSS
Follow by Email
Instagram