ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ – ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ  ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Η συγχρονισμένη – καλλιτεχνική κολύμβηση είναι άθλημα του υγρού στίβου.

Συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα των αγώνων μόλις το 1973.

Έχει τα εξής αγωνίσματα : το ατομικό, το ντουέτο, το κόμπο, το ομαδικό, το highlight και το mixed duet.

Παραδοσιακά το άθλημα ήταν αποκλειστικά για γυναίκες, αν και τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένα ισχυρό κίνημα για να γίνει και αγώνισμα ανδρών.

Πρόσφατα έχουν αρχίσει να διοργανώνονται αγώνες με ντουέτα και των δύο φύλων, τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η συγχρονισμένη κολύμβηση είναι ένα είδος επίδειξης μέσα στο νερό, στο οποίο οι αθλήτριες-ες κρίνονται για την εκτέλεση ορισμένων κολυμβητικών κινήσεων που έχουν εγκριθεί από τις αρμόδιες διεθνείς αρχές.

 

Ο ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΚΑΙ Η ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ  ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Ο Σύλλογος μας λειτουργεί από το 1989. Το τμήμα της συγχρονισμένης – καλλιτεχνικής κολύμβησης  ιδρύθηκε το 1993 και ξεκίνησε να αναπτύσσεται με τον ερχομό της Χριστίνας Θαλασσινίδου από το 1995.

Από τότε, ο σύλλογος μας έχει γνωρίσει πολλές επιτυχίες και διακρίσεις σε πανελλήνια πρωταθλήματα, καθώς σε παγκόσμια και πανευρωπαϊκά.

Για πολλά χρόνια μάλιστα, αθλήτριες του συλλόγου μας πλαισιώνουν  την εθνική ομάδα. Κορυφαία στιγμή είναι η  συμμετοχή  στους ολυμπιακούς αγώνες το 2004, με 5 αθλήτριες από τις 8 που έλαβαν μέρος . Συγκεκριμένα οι αθλήτριες ήταν οι  Θαλασσινίδου Χριστίνα, Γεωργίου Ελένη, Γούδα Έφη, Χριστοδούλου Μαρία και Πελεκάνου Όλγα.

Ο Σύλλογος διαθέτει τμήματα  σχολής συγχρονισμένης κολύμβησης στο ΟΑΚΑ και στο Δημοτικό κολυμβητήριο Χαλανδρίου. Υπάρχουν τμήματα σχολής από 5 ετών έως και γυναικεία τμήματα Α , Β , Γ ,και Δ κατηγορίας. Λαμβάνουμε μέρος σε όλα τα πανελλαδικά πρωταθλήματα και έχουμε συνεργαστεί με ομάδες από άλλες χώρες, έχοντας  ταξιδέψει  2 φορές στην Αίγυπτο , 2 στην Τσεχία και μια στην Γεωργία.

Αυτή τη στιγμή  , ο σύλλογος μας έχει 2 κορίτσια, που πλαισιώνουν την εθνική μας ομάδα , εδώ και 5 χρόνια , έχοντας αρκετές διακρίσεις , τόσο η Φαραντούρη Βαλεντίνα όσο  και η Δίπλα Ιφιγένεια.