Written by NIREAS HALANDRIOY

Ιστορική πρόκριση για τις Γυναίκες του Νηρέα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, 15-12 στον ημιτελικό τη ΝΕ Πατρών (ρεπορτάζ,δηλώσεις, photos)

Στον έβδομο ουρανό όλη η οικογένεια του Νηρέα Χαλανδρίου, που πήρε για πρώτη φορά στην ιστορία του το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών στην υδατοσφαίριση, στην τρίτη του συμμετοχή σε Final-4.

Λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος των Νέων Γυναικών, τα ίδια κορίτσια του Νηρέα, συν κάποιες μεγαλύτερες, συνεχίζουν τις θριαμβευτικές εμφανίσεις και επιβλήθηκαν με 15-12 επί της ΝΕ Πατρών, την Παρασκευή (17/7) στο Κολυμβητήριο του Παλαιού Φαλήρου, στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του 3ου Stoiximan Final-4 της διοργάνωσης.

Έτσι, στον αυριανό τελικό (Σάββατο 18/7, 21.30), ο Νηρέας Χαλανδρίου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό (που απέκλεισε με 9-5 τον ΝΟ Βουλιαγμένης στον άλλον ημιτελικό).

Σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, τα κορίτσια της Ευτυχίας Καραγιάννη ξεκίνησαν καλύτερα τον αγώνα και προηγήθηκαν με 4-2, η ΝΕ Πατρών αντέδρασε, ισοφαρίζοντας σε 4-4, όμως ο Νηρέας Χαλανδρίου πήρε εκ νέου το προβάδισμα με 6-4 στο ημίχρονο.

Η ομάδα του Δημήτρη Μπιτσάκου αντιστάθηκε στην επανάληψη και μείωσε σε 11-10, 3:12 πριν τη λήξη του αγώνα, ενώ είχε μειώσει νωρίτερα σε 10-8, όμως ο Νηρέας με την τελική αντεπίθεσης του κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη νίκη με 15-12.

Πρώτες σκόρερ του ματς αναδείχθηκαν τα νέα μεγάλα αστέρια του Νηρέα και του γυναικείου πόλο Φωτεινή Τριχά και Σοφία Τορνάρου με 4 γκολ η καθεμιά.

Στα στατιστικά στοιχεία του αγώνα, ο Νηρέας Χαλανδρίου πέτυχε 3 γκολ στην κόντρα, 4/5 με πέναλτι, 4 από την περιφέρεια, 2/4 στον παραπάνω και 2 από τον φουνταριστό. Η ΝΕ Πατρών πέτυχε 2/2 πέναλτι, 6 από την περιφέρεια, 2/8 στον παραπάνω και 2 από το φουνταριστό.

ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ – ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ   15-12

Οκτάλεπτα: 4-2 , 2-2 , 4-2 , 5-6.

ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (Ευτυχία Καραγιάννη): Λάζαρη, Κοβάτσεβιτς Ν., Μαυρωτά Ιφ. 3, Μαντουδιώτη, Τριχά 4, Πάτερου, Τορνάρου 4, Μπόβαλη, Αγγελίδη, Παπαναστασίου Δ. 1, Κάσσαρη, Νιαρχάκου 3, Κοτσάφτη, Ρουσσάκη, Κοβάτσεβιτς Ίρ. Σ.

ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ (Δημήτρης Μπιτσάκος): Γιαννακέα, Ανδρουτσέλη, Ντάσιου 1, Λούδη Ε. 1, Σινέμογλου, Γεωργίου, Μπαλάτσα Ν. 2, Μιχαηλίδου Κ. 1, Μοίραλη 1, Μπιτσάκου 3, Μανιάτη, Λυκοθανάση 3, Μιχαηλίδου Δ., Κιούρκα, Κουρέτα.

Διαιτητές: Μπουδραμής, Πολυχρονόπουλος

Για την μεγάλη επιτυχία του Νηρέα Χαλανδρίου και την παρθενική συμμετοχή σε τελικό κυπέλλου, μίλησε η προπονήτρια της ομάδας, Ευτυχία Καραγιάννη: «Πρόκειται για την μεγαλύτερη επιτυχία της γυναικείας ομάδας του Νηρέα. Την περασμένη Κυριακή κατακτήσαμε τον τίτλο του πρωταθλήματος των Νέων γυναικών, ένα πολύ σημαντικό πρωτάθλημα, με πολύ δυνατές ομάδες. Διανύουμε μία πολύ όμορφη περίοδο. Αναφορικά με την πρόκριση στον αυριανό τελικό, θεωρώ πως είχαμε και τύχη αφού στον ημιτελικό κληρωθήκαμε με μία πιο βατή ομάδα σε σχέση με τον Ολυμπιακό και την Βουλιαγμένη. Αύριο θα προσπαθήσουμε να πραγματοποιήσουμε μία αξιοπρεπή εμφάνιση και να χαρούμε την συμμετοχή μας. Με τις συνεργάτιδές μου, την Κατερίνα Οικονομοπούλου και την Γεωργία Ελληνάκη, έχουμε επενδύσει πολύ στην ομάδα και πιστεύουμε στα νέα παιδιά. Τα κορίτσια έχουν πολύ όρεξη για δουλειά, είναι μέλη των Εθνικών ομάδων και το μέλλον τους είναι λαμπρό».

Η Ιφιγένεια Μαυρωτά, η οποία ήταν από τις πρωταγωνίστριες στην επικράτηση του Νηρέα, υποστήριξε: «Το παιχνίδι ήταν αρκετά δύσκολο και η ΝΕΠ απέδειξε ότι είναι μία πολύ δυνατή ομάδα. Πλέον έχουμε μπροστά μας μία μεγάλη πρόκληση, αυτή της συμμετοχής στον τελικό του κυπέλλου. Ο Νηρέας απαρτίζεται από πολύ νεαρές παίκτριες με μικρό μέσο όρο ηλικίας και σίγουρα θα αποκομίσουν μοναδικές εμπειρίες στον τελικό. Ο Ολυμπιακός είναι υπερδύναμη και είναι μεγάλη μας τιμή να είναι ο αντίπαλός μας. Πάμε για μία αξιοπρεπή εμφάνιση».

Δείτε φωτος από τον ημιτελικό:

RSS
Follow by Email
Instagram