Written by NIREAS HALANDRIOY

Ο απολογισμός των Μίνι Παίδων πόλο του Νηρέα

Ολοκληρώνοντας τις επίσημες υποχρεώσεις της, η φετινή ομάδα Μίνι Παίδων (γεν. 2006 και νεότεροι) απέδειξε πως, όταν υπάρχει σωστό πλάνο, τίποτε δεν μπορεί να πάει στραβά.

Ξεκινώντας την προετοιμασία τον Σεπτέμβρη και με οδηγό την ταπεινοφροσύνη και τη σκληρή δουλειά, η ομάδα έβαλε στόχους τους οποίους όχι απλώς έφερε εις πέρας, αλλά τους ξεπέρασε! Η αρχή έγινε τον Νοέμβριο και συγκεκριμένα στον Βόλο, όπου η ομάδα πήρε μέρος στο Splash Tournament, ένα μεγάλο διεθνές τουρνουά όπου δοκίμασε τις δυνάμεις της. Από αυτά τα παιχνίδια, το προπονητικό team έβγαλε συμπεράσματα χρήσιμα για τη συνέχεια της ομάδας. Ακολούθησε άλλο ένα προπονητικό τουρνουά, αρχές Δεκέμβρη, όπου η ομάδα εμφανίστηκε σαφώς βελτιωμένη, αλλά με πολλή δουλειά ακόμη μπροστά της.

Φτάνοντας στο Φλεβάρη είχε έρθει η ώρα για το πρώτο μεγάλο “crash test”. Η πρώτη φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος είχε ξεκινήσει και η πίεση ήταν μεγάλη. Μια παρέα παιδιών, με εμπειρίες από 30 φιλικά παιχνίδια και άλλα 10 επίσημα, έπρεπε να δείξει αν μπορεί να φανεί αντάξια των προσδοκιών. Το αποτέλεσμα; Πρόκριση στην Β’ Φάση και η αρχή είχε γίνει.

Ακολούθησε ένα μεγάλο τουρνουά όπου η ομάδα Προ-Μίνι (γεν. 2007 και νεότεροι), με παιδιά που αποτελούν το 50% της ομάδας Μίνι Παίδων, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια και τον Απρίλιο όλη η ομάδα σύσσωμη ταξίδεψε για το κολυμβητήριο των Χανίων, ώστε να λάβει μέρος στη Β’ Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Σε μία δύσκολη έδρα και μακριά από το σπίτι τους, οι 13άχρονοι (το πολύ) αθλητές μας,τερμάτισαν στη δεύτερη θέση και μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς πήραν την πρόκριση για την Γ’ Φάση (κοινώς Ημιτελική).

Τέλη Απριλίου και ημέρες εορτών του Πάσχα τα παιδιά δεν πήγαν διακοπές αλλά πήραν μέρος στο διεθνούς φήμης TomoTournament, μία διοργάνωση στο Dubrovnik της Κροατίας όπου αντιμετώπισαν ομάδες παγκοσμίου βεληνεκούς όπως η Barceloneta, η Jadran και άλλες και επέστρεψαν στην Ελλάδα με εμπειρίες που συνέβαλλαν στην εξέλιξή τους τόσο στο τρόπο παιχνιδιού όσο και στον τρόπο σκέψης τους.

Σειρά πήραν ακόμα περισσότερα φιλικά παιχνίδια και προπονητικά τουρνουά για να φτάσουμε στο περασμένο τριήμερο, όπου η ομάδα συμμετείχε στη Γ’ (Ημιτελική) Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Τα παιχνίδια δύσκολα, αλλά μία νίκη επί του ΝΟ Χίου ήταν αρκετή για να πανηγυρίσουν αυτά τα παιδιά την πρώτη τους επικράτηση σε Ημιτελική Φάση. 

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τελείωσε για την ομάδα μας αλλά μένουν μόνο χαμόγελα καθώς αυτή η παρέα, με μόλις 9 μήνες κοινής προετοιμασίας, πήγε κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και κατάφερε κάτι που φαντάζει ακατόρθωτο: Ανάμεσα σε 59 ομάδες, να συγκαταλέγεται στις 27 καλύτερες της Ελλάδας!

Όλα αυτά ξεκίνησαν με μία ιδέα, ένα πλάνο που έβαλαν ο προπονητής της ομάδας Γρηγοριάδης Άγγελος μαζί με τον αρχι-προπονητή του συλλόγου Ζυμβραγάκη Παναγιώτη και με τη στήριξη του συλλόγου, την υπερπροσπάθεια των αθλητών, την κατανόηση των γονιών και τους πανταχού παρόντες εφόρους απέδειξαν πως η ομαδική δουλειά μόνο επιτυχίες μπορεί να φέρει.

Παρακάτω τα ονόματα των αθλητών που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με αλφαβητική σειρά: Αδαμόπουλος Γιάννης, Βλασσόπουλος Δημοσθένης, Βουτσινάς Χρήστος, Γεωργιάδης Γιάννης, Δάρης Πέτρος, Δέμης Φίλιππος, Δουλούδης Σωτήρης, Ζαχαριουδάκης Βαγγέλης, Ζαχαρόπουλος Κωνσταντίνος, Ηλιόπουλος Δημήτρης, Ηλιόπουλος Νίκος, Μιχάλας Ιάσονας, Μπαμπανίκας Χάρης, Πουλιόπουλος Αλέξης, Σαμαράς Θανάσης, Σκουλάξινος Λουκάς, Σταματέλος Γιώργος, Τσάλος Σπύρος, Χασιώτης Βασίλης.

Συγχαρητήρια σε όλους και εις ανώτερα!

RSS
Follow by Email
Instagram