Η πισίνα είναι ένας άριστος χώρος για την άσκηση ολόκληρου του σώματος. Το κολύμπι θεωρείται ένα από τα ιδανικότερα αθλήματα για την ομαλή σωματική ανάπτυξη του παιδιού. Δραστηριότητα που λατρεύουν τα περισσότερα παιδιά.

Βοηθάει στην αυτοσυγκέντρωση, την αυτοπεποίθηση, κοινωνικότητα, σωματική υγεία, ψυχολογική ισορροπία, επιδεξιότητα, αντίληψη. Μαθαίνει ομαδικότητα, θάρρος, αθλητικό πνεύμα, τον συντονισμό των κινήσεων.

Ο χρόνος εκμάθησης σε κάθε παιδί είναι διαφορετικός και αυτό έγκειται στην ιδιαιτερότητα της προσωπικότητας του κάθε παιδιού, στις ικανότητές του αλλά και στην εξοικείωσή του με το νερό.

Πολλά είναι τα οφέλη που αποκομίζουν οι μικροί κολυμβητές. Αυτά αναφέρονται και στο σώμα αλλά και στην ψυχική ισορροπία τους. Ισχυροποιείται το ανοσοποιητικό σύστημα, σχηματίζουν ομορφότερο σώμα ενώ παράλληλα γίνονται πιο κοινωνικά και μαθαίνουν να μοιράζονται εμπειρίες

Το νερό στην πισίνα είναι μέσο ψυχαγωγίας, χαλάρωσης και θεραπείας. Η άσκηση μέσα στο νερό απευθύνεται ακόμη και σε ειδικές ομάδες ατόμων. Το κολύμπι είναι προσιτό σε όλους, και διακρίνεται σε ψυχαγωγικό και αγωνιστικό που χρειάζεται ειδική προετοιμασία, όπου στην κατηγορία αυτή ανήκει και ο πρωταθλητισμός